13 decembrie 2006

I've been tagged!

Thank you, thank you! I want to thank the Academy...si lui Rucs http://ogargaritza.blogspot.com/ (cum naiba sa pun liknurile alea destepte? lasa ca ma interesez maine si vedeti voi!)

Carti, hm! Ar trebui sa ma pricep la asta cat de cat. Stai sa vad ce citesc acum…Aoleo! Istoria Culturii si Civiliziei a lui Dramba si Harry Potter si Ordinul Pheonix (nu radeti de mine, este prima, am zis sa incerc)

Hai sa o iau altfel. Imaginatia, oricat de nativa ar fi ea saraca, trebuie ajutata, si cu cat incepi mai devreme, cu atat mai bine. Asa ca, exemple de carti care mi-au marcat etapele vietii:

Copilarie: Magarusul de Petre Ghelmez. Pe care am recitit-o de curand (multumesc Mushi-Mushi). Pentru felul in care Magarusul descopera lumea, cu ochi mari si nesatiosi; pentru sufletul lui de poet si pentru versurile pe care le inventeaza “pe loc”, gen cele despre luleaua tatalui sau (citez din memorie):
Luni
Sufla fumul peste pauni
Marti
Citea povesti despre parti
Miercuri
Desena rotocoale si cercuri
Joi
Tragea fumul din vazduh inapoi
Vineri
Facea ceva cu tineri
Sambata

Duminica
Canta la saxofon (?) toata ziulica

Adolescenta: o decizie foarte grea…De veghe in lanul de secara. Pentru ca ma regaseam foarte mult in personaj. Si pentru ca destui prieteni mi-au marturisit ca nu au reusit sa o citeasca, e drept, acum, “la batranete” :)

Adolescenta tarzie: manualul de Starcraft (la ora asta am prieteni, oameni la 30 de ani, care se joaca pe net. Eu prefer sa scriu. Ce sacrificii cere arta si funky-sheat-eala/funky-sheala/funky-shittingul) asta!

A doua copilarie (adica in zilele noastre):
Balzac si micuta croitoreasa chineza, Dai Sijie. Pentru ca l-am descoperit intamplator. Pentru ca titlul m-a dus cu gandul la cu totul si cu totul altceva. Pentru ca este o frumoasa poveste de dragoste, intr-un cadru surprinzator. Pentru ca, sper ca nu a citit-o toata lumea.

Juan Marse – Cozi de soparla. Pentru ca este scrisa de un copil aflat in pantecele mamei sale. Pentru ca este extrem de trista. Pentru ca am citit-o cand eram in vizita la cel mai bun prieten al meu, la Malaga.

Jose Saramago – Evanghelia dupa Isus Cristos. Pentru ca m-a lasat fara suflare. Pentru ca are o perspectiva extraordinara. Pentru ca a reinventat punctuatia.

Mi-a dat prin cap in momentul asta sa citesc si eu regulile de la tag a book:
1.Cind cineva te nominalizeaza pe tine, ai la dispozitie 24 de ore sa numesti o singura carte pe care ai recomanda-o din inima spre citire. Si-ti explici intr-un paragraf alegerea.

Nu mi-o luati in nume de rau…sunt incepator.

Hmmmm, as fi vrut ca si Mona (Mushi) sa aiba blog. Sau poate are si nu stiu eu. Iar daca nu are, sa faca bine sa aiba! Mona, you're next! (si pana isi face ea blog, aflu si eu cum e cu linkurile alea)

Ladies and Gentlemen, I bring to you: Mushi-Mushi! http://mushimushis.blogspot.com/



C'est tout!

3 comentarii:

Cherry Blossom spunea...

hei!!! mie mi-a placut tare harry potter!!!....si si de mine rade lumea!!!...tip: sa nu care cumva sa citesti in romana (sucks big time), fa rost d carti in engleza. si incearca de la prima... e mai frumos asa....si p.s.: a2a carte e cam borring...dar e oki!!!

sundance spunea...

Hello! Nu o iau asa in serios cu Harry Potter. Adica nu as merge pana la a le citi in engleza, desi intr-adevar traducerea nu mi se pare cine stie ce. Multumesc pentru tip ;)

Mushi spunea...

Mushi a receptionat mesajul.
He, he ,he nu mi-as fi inchipuit vreodata c-o sa-mi fac blog ca zice Tarog !
Daca nu ma pierd cumva pe teava alunecoasa a blogului ca Alice in putul cel adanc, down, down, down, revin cu o noua fatza in 24 -48 de ore, fashionably late:)